Primošten

Gyakori kérdések

Szükség van e vitorlás tudásra a jelentkezéshez?

Természetesen nem szükséges, útjaink alapvetően nyaraló túrák, a hajót tapasztalt kapitány irányítja és gondoskodik a résztvevők biztonságáról. Ugyanakkor a tapasztaltak részt vehetnek a hajó irányításában és gyakorolhatják, elmélyíthetik tudásukat.

Gyermekek jelentkezhetnek-e a túrára, ha igen hány éves kortól?

Alsó korhatár igazából nincs, fontos, hogy megfelelő vízbiztonsággal és úszni tudással rendelkezzen a gyermek. Tapasztalataim szerint ez 6-8 éves korban már kialakulhat. Túráinkon nagy számban vesznek részt családok, és a gyermekek 10-12 éves kortól már egyre aktívabban részt vesznek a hajó irányításában.

Hölgyek jelentkezhetnek-e a túrára, ha igen hogy oldható meg a szállás?

Igen, hölgyek is részt vesznek túráinkon és jelentkezéskor ezt szem előtt tartva töltjük fel a kabinokat.

Mennyibe kerülnek a túrák?

Négy napos túráink péntektől hétfőig tartanak 365 eurótól, vagy 145 000 Forinttól indulnak.

Öt napos túráink hétfőtől péntekig tartanak 450 eurótól, vagy 180 000 Forinttól indulnak.

A fenti árak elő- és utószezonra vonatkoznak, és szezonálisan változnak.

Mit tartalmaz a részvételi díj?

A részvételi díj az összes hajóval kapcsolatos költséget tartalmazza, beleértve a kauciót, üzemanyagot, a hajó takarítási díját, a hajóvezető díját, szállást a hajón, az idegenforgalmi adót, az ágyneműt, wi-fi internetet, a báziskikötő kikötői díját, SUP (stand up paddle) használatot, gumitestű motorcsónakot üzemanyaggal, útiköltséget, a gépkocsi parkolását a kikötőben.

Az ár nem tartalmazza az étkezést!   A hajón felszerelt konyha található.

Vannak e további költségek?

A részvételi díjon felül nincs semmilyen rejtett, apró betűs költség. Mivel a túraútvonal és a program szabadon választható mindenki saját maga döntheti el, hogy mire mennyit költ (étterem, múzeum, vízi sportok, városi kikötői díjak). A báziskikötőben, illetve öblökben történő éjszakázások ingyenesek.

Hogyan tudok jelentkezni a túrára?

A kapcsolatok fül alatti elérhetőségeinken, telefonon, vagy e-mailben.

Hogyan tudok fizetni?

A részvételi díj 50%-ának befizetésével fix a foglalás, amit Euróban vagy Forintban lehet befizetni, vagy elutalni. A második rész, legkésőbb indulás előtt egy hónappal esedékes.

Lemondás esetén vissza kapom a befizetett összeget?

Lemondás esetén, ha gondoskodsz a megüresedett helyed betöltéséről, visszatérítjük a befizetett összeget. Természetesen mi is segítünk a megüresedett hely értékesítésében, így ha sikerül jelentkezőt találnunk, az összeg ugyanúgy visszajár.

Hogyan étkezünk a hajón?

A hajón teljesen felszerelt konyha található: három égős, sütős gáztűzhellyel, két hűtőszekrénnyel, és két étkezőasztallal. Lehet főzni, vagy az otthonról hozott ételt elkészíteni, de a helyi éttermeket is érdemes felkeresni.

Mi lesz akkor, ha nem bírom a hullámzást és rosszul leszek?

Nagyon sokan tartanak első útjukon a tengeri betegségtől, melyet a látási ingerek és az egyensúlyérzékelés közötti ellentétek okoznak. Nyaraló túráink, nem nyílt tengeri nagy távolságokat átölelő hajózásokból állnak, inkább a szigetek közötti kisebb távok megtételei. Itt a szigetek között a tenger is nyugodtabb és nagy szél esetén könnyebben találni csendesebb öblöket ahova behúzódhatunk. Ha a tünetek mégis kialakulnának érdemes a távolban a partot vagy a horizontot fürkészni, megnyugodni és valamivel lefoglalni magunkat.

Mit vigyünk magunkkal a túrára?

Elő- és utószezonban hűvösebb időre is fel kell készülni, érdemes kabátot, sapkát, gumitalpú cipőt (olyat, aminek nem fog a talpa), illetve éjszakára melegebb ruhát (aláöltözetet), illetve hálózsákot magaddal hozni. A főszezonban elegendő kisebb mennyiségű ruházat is, mert a hajón jellemzően egész nap fürdőruhában vagyunk.
Amit mindenképpen érdemes magaddal hozni: fürdőruha, papucs, törölköző, vízi cipő, naptej, napszemüveg, snorkel felszerelés, tisztálkodási felszerelés, alapvető/ vagy szükséges gyógyszerek. Hozhatsz előre elkészített ételt is, melyet érdemes otthon lefagyasztani, így az utazást is kibírja, a hajón pedig hűtőben lehet tárolni. Az első napra, illetve másnap reggelire mindenféleképpen érdemes előrehozott étellel készülni, utána már van lehetőség kis halászfalukban kikötni, vásárolni, illetve ebédelni.

Mennyi pénzt vigyünk magunkkal?

Éttermekben, boltokban készpénzben euróval, vagy bankkártyával tudunk fizetni. Kisebb üzletekben, éttermekben, fagyizókban még nem biztosított a kártyás fizetés, ezért érdemes rákérdezni. Általában a túrákon 2-4 éttermi étkezést tervezünk halászfalukban, illetve városkákban. Egy főétel nagyjából 15-40 Euróba (6.000-16.000 Ft-ba) kerül. (Érdemes 3-4 főétkezést otthonról hozni, amit a hajón meg tudunk melegíteni.) Még a hazaindulás napjára is számoljunk egy kis költőpénzzel, mivel a hosszú út előtt érdemes valamit enni, vagy az útra vásárolni.

Tehát úgy gondolom, hogy egy ilyen túrára 100-150 Euró/ fő elegendő, ha az alap élelmiszereket hozzuk otthonról. Persze nem győzőm hangsúlyozni, hogy a túrán nincs kötött program, mindenki igénye szerint költhet többet, illetve kevesebbet.Copyright© Vitorlástúrák az Adrián • www.adriavitorlazas.hu • Facebook: www.facebook.com/vitorlasturakazadrian
Hegyi Tibor: Telefon +36 30 9716 663 • E-mail: adriavitorlazasinfo@gmail.comAdatvédelmi tájékoztató
Designed: Mihalec Hedvig 2020.