Primošten

Gyakori kérdések

Szükség van e vitorlás tudásra a jelentkezéshez?

Természetesen nem szükséges, útjaink alapvetően nyaraló túrák, a hajót tapasztalt kapitány irányítja és gondoskodik a résztvevők biztonságáról. Ugyanakkor a tapasztaltak részt vehetnek a hajó irányításában és gyakorolhatják, elmélyíthetik tudásukat.

Gyermekek jelentkezhetnek-e a túrára, ha igen hány éves kortól?

Alsó korhatár igazából nincs, fontos, hogy megfelelő vízbiztonsággal és úszni tudással rendelkezzen a gyermek. Tapasztalataim szerint ez 6-8 éves korban már kialakulhat. Túráinkon nagy számban vesznek részt családok, és a gyermekek 10-12 éves kortól már egyre aktívabban részt vesznek a hajó irányításában.

Hölgyek jelentkezhetnek-e a túrára, ha igen hogy oldható meg a szállás?

Igen, hölgyek is részt vesznek túráinkon és jelentkezéskor ezt szem előtt tartva töltjük fel a kabinokat.

Mennyibe kerülnek a túrák?

Négy napos túráink szombattól-keddig tartanak 335 eurótól, vagy 110 000 forinttól indulnak.

Öt napos túráink keddtől-szombatig tartanak 380 eurótól, vagy 125 000 forinttól indulnak.

A fenti árak május első felére vonatkoznak, és szezonálisan változnak.

Mit tartalmaz a részvételi díj?

A részvételi díj az összes hajóval kapcsolatos költséget tartalmazza, beleértve a kauciót, üzemanyagot, a hajó takarítási díját, a hajóvezető díját, szállást a hajón, az idegenforgalmi adót, az ágyneműt, wi-fi internetet, a báziskikötő kikötői díját, SUP (stand up paddle) használatot, gumitestű motorcsónakot üzemanyaggal, útiköltséget, a gépkocsi parkolását a kikötőben.

Az ár nem tartalmazza az étkezést!   A hajón felszerelt konyha található.

Vannak e további költségek?

A részvételi díjon felül nincs semmilyen rejtett, apró betűs költség. Mivel a túraútvonal és a program szabadon választható mindenki saját maga döntheti el, hogy mire mennyit költ (étterem, múzeum, vízi sportok, városi kikötői díjak). A báziskikötőben, illetve öblökben történő éjszakázások ingyenesek.

Hogyan tudok jelentkezni a túrára?

A kapcsolatok fül alatti elérhetőségeinken, telefonon, vagy e-mailben.

Hogyan tudok fizetni?

A részvételi díj 50%-ának befizetésével fix a foglalás, amit euróban vagy forintban lehet befizetni, vagy elutalni. A második rész, legkésőbb indulás előtt három héttel esedékes.

Lemondás esetén vissza kapom a befizetett összeget?

Egy hónapon kívüli lemondás esetén, ha a lefoglalt hely betöltődik, a teljes összeg visszautalásra kerül.
Egy hónapon belüli lemondás esetén, csak ha a lefoglalt helyedre gondoskodsz egy új jelentkezőről.

Hogyan étkezünk a hajón?

A hajón teljesen felszerelt konyha található: három égős, sütős gáztűzhellyel, két hűtőszekrénnyel, és két étkezőasztallal. Lehet főzni, vagy az otthonról hozott ételt elkészíteni, de a helyi éttermeket is érdemes felkeresni.

Mi lesz akkor, ha nem bírom a hullámzást és rosszul leszek?

Nagyon sokan tartanak első útjukon a tengeri betegségtől, melyet a látási ingerek és az egyensúlyérzékelés közötti ellentétek okoznak. Nyaraló túráink, nem nyílt tengeri nagy távolságokat átölelő hajózásokból állnak, inkább a szigetek közötti kisebb távok megtételei. Itt a szigetek között a tenger is nyugodtabb és nagy szél esetén könnyebben találni csendesebb öblöket ahova behúzódhatunk. Ha a tünetek mégis kialakulnának érdemes a távolban a partot vagy a horizontot fürkészni, megnyugodni és valamivel lefoglalni magunkat.

Mit vigyünk magunkkal a túrára?

Előszezonban és utószezonban az a biztos, ha a leghidegebbre is felkészülünk, tehát aláöltözet, kapucnis kabát, sapka, vízálló gumitalpú cipő (olyan, aminek nem fog a talpa és jól tapad).

Éjszakára is legyen meleg cucc, hálózsák is jól jön. Persze lehet 30 fok is így fürdőruha, papucs, törölköző, vízi cipő, a leégés ellen naptej, napszemüveg. Nyáron már egy kis hátizsáknyi cucc is elegendő, mert egész nap fürdőruhában leszel, max. este egy póló. Fürdőlepedő, vízi cipő, snorkel felszerelés. Tisztálkodási felszerelés, alapvető gyógyszerek.

Hozhattok előre elkészített ételeket. Mi előző este be szoktuk rakni a fagyasztóba, utazást simán kibírja, a hajón pedig hűtőben van ismét. Legalább az első napra érdemes ételt hozni, plusz a következő nap reggelire. Utána ki tudunk kötni halászfalukban vásárolni, ebédelni.

Mennyi pénzt vigyünk magunkkal?

Éttermekben, boltokban kunával érdemes fizetni, az eurót nem mindig számolják át kedvezően. Kártyával sok helyen tudunk fizetni, de még elég sok étterem és bolt csak készpénzt tud elfogadni.

Általánosságban azt tudom mondani, hogy a túrákon azért legalább egyszer igénylik az utasok, hogy megálljunk egy sziget halászfalucskájában egy ebédre. Egy dalmát ebéd egy sörrel, vagy borral kb. 200 kunából kijön úgy, hogy még egy kávé is beleférhet. Még a hazaindulás napjára is számoljunk egy kis költőpénzzel, mivel a hosszú út előtt érdemes valamit enni, vagy az útra vásárolni.

Tehát én úgy gondolom, hogy egy ilyen néhány napos túrára 500-600 kuna elegendő, ha az alap élelmiszereket hozzuk otthonról. Persze nem győzőm hangsúlyozni, hogy a túrán nincs kötött program, mindenki igénye szerint költhet többet, kevesebbet.Copyright© Vitorlástúrák az Adrián • www.adriavitorlazas.hu • Facebook: www.facebook.com/vitorlasturakazadrian
Hegyi Tibor: Telefon +36 30 9716 663 • E-mail: hegyitib@gmail.com • Adatvédelmi tájékoztató
Designed: Mihalec Hedvig 2020.