Túráinkról

Várunk 4 vagy 5 napos vitorlás katamarán túráinkra egy 6 kabinos 4 fürdőszobás vitorlásjachtra!

A 4 napos túrák szombattól keddig, az 5 napos túrák keddtől szombatig tartanak.

Reggel 7 óra körül indulunk Budapestről. Érkezés Primostenbe, a kikötőbe 14 és 16 óra között várható. Bepakolás után mindenki elfoglalhatja kabinját. A hajón négy franciaágyas kabin található, mindegyikhez kis fürdőszoba tartozik meleg vizes zuhanyzóval, wc-vel. A hajó orrészében található még két egyszemélyes skipper kabin. Elpakolás és a készletek ellenőrzése után az esetek többségében már ki is futhatunk a tengerre, és kezdetét veszi a kaland a „CASSIOPEIA” fedélzetén.

Primostenből indulva két térség felfedezése közül választhatunk: Északra indulva Közép-Dalmáciát Primostentől Murterig számtalan kisebb szigettel. Dél felé indulva Dél-Dalmáciát Trogir környékét Drvenik, Solta, Brac szigetek érintésével.

Az útvonal szabadon választott, és az is, hogy halászfaluk hangulatos kikötőiben, vagy kis szigetek csendes öbleiben éjszakázunk. Másnap reggeli a fedélzeten a felkelő nap sugaraiban, majd strandolás, motorcsónakázás, evezés a SUP-on ameddig jól esik.

Vagy pedig ha reggel jó szelet kapunk és inkább vitorláznánk, akkor horgonyt fel, vitorlát bontunk és irány a tenger. Egy újabb sziget vagy városka felé ringatózva megebédelhetünk a nyílt tengeren, egy csendes öbölben, vagy egy kis halászfalu éttermében megkóstolva a helyi specialitásokat.

Ebéd után egy kis pihenő, strandolás majd indulunk is tovább egy újabb sziget felfedezésére. Ahogy éppen jól esik, vitorlázunk a naplementében, vagy ha úgy tartja kedvünk már a következő megálló helyünkön strandolunk, búvárkodunk, motorcsónakázunk.

Ha már közeleg az este érdemes kiülni a fedélzetre egy pohár borral és csodálni a lenyugvó napot, ahogy alábukik a nyílt vízen. Leírhatatlanul szép látvány és megnyugtató érzés.

Később, amikor besötétedik és feljönnek a csillagok, a fedélzeten végig fekve csodálhatjuk az égboltot és a hulló csillagokat.

A túra utolsó napján, reggeli után elindulunk Primosten irányába. A déli órákban érünk vissza a kikötőbe, majd búcsút veszünk a hajótól és a kikötőtől. Hazaindulva tehetünk egy rövid kitérőt a városban, és még egy ebéd is beleférhet indulás előtt. Hazaérkezés Budapestre az esti órákban.

Mielőtt rátérnék az árakra, és hogy mindez mennyibe kerül, néhány fontos információ: jó tudni, hogy a hasonló túrákra meghirdetett 350-650 eurós részvételi díj legtöbbször csak kabinbérletet tartalmaz, és a kikötőben szembesülünk az adott charter cég egyéb díjaival: kikötői parkoló díj, kötelező kaució, vagy kaucióbiztosítás, a gumicsónakhoz tartozó motornak külön díja van, a hajót meg kell tankolni, vagy a használati üzemórák után fizetünk; felszámolnak wi-fi internet díjat, a helyi idegenforgalmi adót és a legmagasabb összeg a hajó végtakarítási díja. És amiről ne feledkezzünk meg, le kell utaznunk a kikötőbe.

Nálunk az itt felsorolt összes kikötői költség, és díj INGYENES még az UTAZÁS is!

Tehát befizeted a részvételi díjat mely a kabin bérleti díját tartalmazza étkezés nélkül, és az összes többi költség grátisz, ingyenes. Így tervezhető a nyaralás nem kell folyamatosan azon aggódni, hogy mennyi lesz a vége.

Ez hogyan lehetséges? A hajó kapitánya egyszemélyben a hajó tulajdonosa is, tehát nem kell több száz euróért kapitányt fogadni.

A kapitány a túra napján utazik le  Budapestről saját mikrobusszal, ahova az utasok díjmentesen csatlakozhatnak, így már útközben összeismerkedhet a csapat.

A kabin bérleti díja tartalmazza: az útiköltséget, a gépkocsi parkolását a kikötőben, a hajózást, szállást a hajón, az idegenforgalmi adót, az ágyneműt, wi-fi internetet, a báziskikötő kikötői díját, SUP (stand up paddle) használatot, gumitestű motorcsónakot üzemanyaggal, a hajó üzemanyagköltségét, a hajó takarítási díját. 

Az ár nem tartalmazza az étkezést! A hajón felszerelt konyha található.

Négynapos túráinkra kabin már 330 euró (110 000 forint) /fő áron foglalható.

A túraidőpontokhoz tartozó árakat az Árak, időpontok oldalon találod.

Facebook


Copyright© Vitorlástúrák az Adrián • www.adriavitorlazas.hu • Facebook: www.facebook.com/vitorlasturakazadrian
Hegyi Tibor: Telefon +36 30 9716 663 • E-mail: hegyitib@gmail.com • Adatvédelmi tájékoztató
Designed: Mihalec Hedvig 2020.