Túráinkról

Várunk 4, illetve 5 napos, vagy 1 hetes vitorlás katamarán túráinkra egy 6 kabinos 4 fürdőszobás vitorlásjachtra!

A 4 napos túrák péntektől hétfőig, az 5 napos túrák hétfőtől péntekig, az egy hetes túrák péntektől péntekig tartanak.

Reggel 7 óra körül indulunk Budapestről. Érkezés Primostenbe, a kikötőbe 15 és 17 óra között várható. Bepakolás után mindenki elfoglalhatja kabinját. A hajón négy franciaágyas kabin található, mindegyikhez kis fürdőszoba tartozik meleg vizes zuhanyzóval, wc-vel. A hajó orrészében található még két egyszemélyes skipper kabin. Elpakolás és a készletek ellenőrzése után az esetek többségében már ki is futhatunk a tengerre, és kezdetét veszi a kaland a „TAKE IT SLOW” fedélzetén.

Primostenből indulva két térség felfedezése közül választhatunk: Északra indulva Közép-Dalmáciát Primostentől Murterig számtalan kisebb szigettel. Dél felé indulva Dél-Dalmáciát Trogir környékét Drvenik, Solta, Brac szigetek érintésével.

Az útvonal szabadon választott, és az is, hogy halászfaluk hangulatos kikötőiben, vagy kis szigetek csendes öbleiben éjszakázunk. Másnap reggelizhetünk a fedélzeten a felkelő nap sugaraiban, majd strandolás, motorcsónakázás, evezés a SUP-on, ameddig jól esik.

Ha reggel jó szelet kapunk és inkább vitorláznánk, akkor horgonyt fel, vitorlát bontunk és irány a tenger. Egy újabb sziget vagy városka felé ringatózva megebédelhetünk a nyílt tengeren, egy csendes öbölben, vagy egy kis halászfalu éttermében megkóstolva a helyi specialitásokat.

Ebéd után egy kis pihenő, strandolás majd indulunk is tovább egy újabb sziget felfedezésére. Ahogy éppen jól esik, vitorlázunk a naplementében, vagy ha úgy tartja kedvünk már a következő megálló helyünkön strandolunk, búvárkodunk, motorcsónakázunk.

Ha már közeleg az este érdemes kiülni a fedélzetre egy pohár borral és csodálni a lenyugvó napot, ahogy alábukik a nyílt vízen. Leírhatatlanul szép látvány és megnyugtató érzés.

Később, amikor besötétedik és feljönnek a csillagok, a fedélzeten végig fekve csodálhatjuk az égboltot és a hulló csillagokat.

A túra utolsó napján, reggel indulunk vissza a kikötőbe Primosten irányába. 11 óra körül elhagyjuk a hajót és búcsút veszünk a kikötőtől. A déli órákban Primostenben lehetőség van egy rövid városnézésre, és még egy ebéd is beleférhet indulás előtt. 14 óra körül indulunk haza, érkezés Budapestre az esti órákban.

Mielőtt rátérnék az árakra, és hogy mindez mennyibe kerül, néhány fontos információ: jó tudni, hogy a hasonló túrákra meghirdetett 550-900 eurós részvételi díj legtöbbször csak kabinbérletet tartalmaz, és a kikötőben szembesülünk az adott charter cég egyéb díjaival: kikötői parkoló díj, kötelező kaució, vagy kaucióbiztosítás, a gumicsónakhoz tartozó motornak külön díja van, a hajót meg kell tankolni, vagy a használati üzemórák után fizetünk; felszámolnak wi-fi internet díjat, a helyi idegenforgalmi adót és a legmagasabb összeg a hajó végtakarítási díja. És amiről ne feledkezzünk meg, le kell utaznunk a kikötőbe.

Nálunk az itt felsorolt összes kikötői költség, és díj INGYENES még az UTAZÁS is!

Tehát befizeted a részvételi díjat mely a kabin bérleti díját tartalmazza étkezés nélkül, és az összes többi költség grátisz, ingyenes. Így tervezhető a nyaralás nem kell folyamatosan azon aggódni, hogy mennyi lesz a vége.

A kapitány a túra napján utazik le  Budapestről saját mikrobusszal, ahova az utasok díjmentesen csatlakozhatnak, de természetesen saját autóval is lehet jönni.

A kabin bérleti díja tehát tartalmazza: az útiköltséget, a gépkocsi parkolását a kikötőben, a hajózást, szállást a hajón, az idegenforgalmi adót, az ágyneműt, wi-fi internetet, a báziskikötő kikötői díját, SUP (stand up paddle) használatot, gumitestű motorcsónakot üzemanyaggal, a hajó üzemanyagköltségét, a hajó takarítási díját. 

Az ár nem tartalmazza az étkezést! A hajón felszerelt konyha található.

Négynapos túráinkra kabin már 360 euró (145 000 forint) /fő áron foglalható.

A túraidőpontokhoz tartozó árakat az Árak, időpontok oldalon találod.

 

FacebookCopyright© Vitorlástúrák az Adrián • www.adriavitorlazas.hu • Facebook: www.facebook.com/vitorlasturakazadrian
Hegyi Tibor: Telefon +36 30 9716 663 • E-mail: adriavitorlazasinfo@gmail.comAdatvédelmi tájékoztató
Designed: Mihalec Hedvig 2020.